Třetí sezónu po dlouhé absenci načíná Kometa v extralize. A opět s poměrně velkým zemětřesením. Změny se tentokráte objevují jak v hráčském kádru, tak na lavičce. Po dvou neúspěšných sezónách se dá z předsezónních změn vyčíst několik informací. Zaprvé došlo k „definitivnímu“ pohlcení Znojma – z kádru někdejších Orlů zůstal jen kvartet Trvaj, Bičánek, Jaroslav Svoboda a Erat. Za druhé začínáme sázet na mladé – kromě zkušených Čermáka a Podkonického se v kádru objevují hlavně mladí a perspektivní hráči (Zohorna, Holec, Pospíšil, Valach). A konečně za třetí se u týmu objevuje trenér s dlouholetými zkušenostmi z nejvyšší soutěže – posledním takovým byl Karel Franěk. Už od prosince se mezi brněnskou hokejovou veřejností šeptalo o novém vládci střídačky. A podle očekávání i těchto „ilegálních“ zpráv se jím skutečně stal Zdeněk Venera .

Velkou změnou prošla i příprava. Místo již tradičního českého poháru se Kometa stala účastníkem European Trophy, která se stala vítanou konfrontací českého hokeje s finským, švédským nebo německým. Kometa se postupně střetla s Linkopingem, HV 71, Mannheimem, Salzburgem a Jokeritem Helsinky. A jako před bonbónek přivítala na úvod přípravy celek SK Petrohrad.

Kádr doznal opravdu zemětřesení. Pohromadě zůstal jen brankářský tandem, obranu opustili Mojžíš, Zubíček, Houdek, Protivný a Stehlík, místo nich přišli zkušení Žižka a Švrček, ze Slovenska Valach, více prostoru by měli dostat mladíci Šenekřík a Ostrčil, v juniorce čeká na šanci Dlapa, v Havlíčkově Brodě Sova a Koma. Útok doznal větších otřesů. Skončili Dopita, Procházka, Kvapil, Balej, Veselý, Širokovs, Brabenec, novými příchozími jsou Čermák, Podkonický, mladíci Holec, Zohorna a z vlastní juniorky Jankovi, Křivohlávek, po zranění se zapojují do hry Švaňhal a Hruška.


Rekapitulaci sezóny připravujeme.